De leden van de Branchevereniging Gecertificeerde Nederlandse Uitvaartondernemingen (BGNU) besloten vorig jaar dat dit vakexamen er moet komen en de SKU draagt zorg voor de invoering daarvan. Na de positieve resultaten van een haalbaarheidsonderzoek, dat is uitgevoerd onder een representatief gedeelte van de uitvaartondernemingen in Nederland, is men van start gegaan. Het vakexamen staat voor iedereen open en heeft als doel om het kwaliteitsniveau van de branche een nieuwe impuls te geven. Om te beginnen door het verder professionaliseren van de functie van uitvaartverzorger.

Nationaal Vakexamen Uitvaartzorg:

• theoretisch- en praktijkgedeelte;
• registratie van geslaagde uitvaartverzorgers (werkzaam bij een keurmerkbedrijf) in het register voor gecertificeerde uitvaartverzorgers;
• overgangsregeling voor ervaren uitvaartverzorgers;
• permanente educatie.

Februari jongstleden is Frank van den Boogaard door SOVO aangesteld als programmamanager. Hij is intussen begonnen met een consultatieronde in de branche. Van den Boogaard zal de adviezen bundelen en een actieplan opstellen. Hij is erg tevreden na zijn eerste ronde door de branche: "Ik heb veel kennis uit de sector kunnen opzuigen. Zowel over de vaardigheden als de vakinhoudelijke kennis van een uitvaartverzorger. We kunnen nu in hoog tempo verder met het stappenplan voor het optuigen van het vakexamen waar de branche behoefte aan heeft."

keurmerk uitvaartzorg
Ton Claassen, bestuurslid van de SKU (links) en de programmamanager van het vakexamen, Frank van den Boogaard, ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

Stichting Keurmerk Uitvaartzorg
013 - 594 45 34

 

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief