beginnen de studenten met het werk dat onder andere zal bestaan uit het aanharken van het terrein, het snoeien van de beplanting en het reinigen van de grafstenen. Bij deze arbeidsintensieve werkzaamheden krijgen de medewerkers van het ereveld Loenen nu tijdelijk hulp van 40 studenten uit Leiden. De studenten (feuten) werken tijdens hun introductieperiode op het ereveld om daarmee hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen.

Op de website van Minerva verwoordt professor Mr. J.M. Hebly, hoogleraar Bouwrecht aan de Universiteit van Leiden, het als volgt: "Je komt naar Leiden om te studeren. Je bent dus in de eerste plaats student, met als doel je studie op niveau en op de tijd die daarvoor staat af te ronden. Maar Studeren (met een hoofdletter) is meer. Dat is 'mens' worden, deel van de maatschappij, van Nederland, van Europa, desgewenst de wereld. Daarvoor is nodig dat je je - naast je studie - ontwikkelt op andere vlakken. Het leggen van sociale contacten, ervaringen opdoen in besturen, groepsprocessen doormaken, verantwoordelijkheden dragen. Dat kan bij Minerva".

In de gemeente Apeldoorn bevindt zich sinds 1949 het Nationaal ereveld Loenen. Een belangrijk kenmerk van dit ereveld is de inrichting. De graven liggen bijna onopvallend verspreid over een bosgebied met een totale oppervlakte van 17 hectare. Hier zijn geen rechte rijen met kruisen, maar graven, ingericht met liggende stenen. Achter elk opschrift schuilt een eigen geschiedenis. Het ereveld Loenen geeft een goed beeld van de verscheidenheid aan slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Onder hen bevinden zich gesneuvelde militairen, maar ook veel burgers: verzetsstrijders, politieke gevangenen, Engelandvaarders en slachtoffers van de gedwongen tewerkstelling (Arbeitseinsatz) in Duitsland. Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw vormt het ereveld niet alleen de laatste rustplaats voor slachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog; ook militairen en burgers die omkomen tijdens vredesmissies worden er (her)begraven.

 


algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
8917 GB Leeuwarden
Nederland
058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief