Om 13.00 uur vertrekt de bakfiets met 'stoet' vanaf parkeerplaats van Reiderwolde richting de natuurbegraafplaats. In het openluchttheater wordt een ceremonie gehouden en koffie en thee geschonken. Hier wordt informatie geboden over Natuurbegraven en het gebruik van de uitvaartbakfiets.

Natuurbegraafplaats Reiderwolde
Natuurgebied Reiderwolde is een natuurgebied van 200 ha. in Blauwestad. Op het zuidelijke gedeelte bevindt zich een natuurbegraafplaats van ca. 9 ha. groot. Op natuurbegraafplaats Reiderwolde vindt u geen traditionele grafmonumenten. Men kiest hier voor natuurlijke elementen als inheemse bomen, planten en struiken, een eigen tekst op een houten boomschijf of zwerfkei die op den duur weer één wordt met de natuur.

Natuurbegraven betekent eeuwigdurende rust in de natuur. Men kiest zelf een passende plek in het bos, aan de bosrand, in het open veld of bij een poel. Hier heeft men veel meer ruimte en privacy dan op een normale begraafplaats en men heeft geen zorg voor periodiek beheer en onderhoud.

Natuurbegraafplaats Reiderwolde is onafhankelijk van cultuur, levensbeschouwing of religie. De afscheidsceremonie kan geheel naar eigen inzicht worden ingevuld. Informatie over Natuurbegraven vindt u op www.natuurbegraafplaatsreiderwolde.nl

Bij slechte weersomstandigheden wordt de presentatie verschoven naar 27 april.
Informatie daarover via deze website, uiterlijk om 12.00 uur.
U bent van harte uitgenodigd voor de presentatie uitvaart per rouwbakfiets in Reiderwolde.