Boek: Graftrommels en (kunst)grafkransen in Nederland

 boek graftrommels en kunstgrafkransen

'Graftrommels en (kunst)grafkransen in Nederland'

Met het boek over graftrommels in Nederland hopen de auteurs dat meer gemeenten en begraafplaatshouders de waarde van deze objecten gaan inzien. Overigens zou het boek niet compleet zijn wanneer ook niet gekeken zou worden naar buitenlandse voorbeelden van graftrommels en grafkransen. In de landen om ons heen zijn die in ruime mate te vinden.

Het boek brengt een uniek onderdeel van de Nederlandse funeraire cultuur onder de aandacht. De auteurs hopen een breed publiek te bereiken, waardoor mogelijk het behoud van graftrommels op een hoger peil kan komen. De publicatie werd mogelijk dankzij financiële bijdragen van de provincies Drenthe, Fryslân en Overijssel. Ook het Huis van de Groninger Cultuur, de stichting Oude Groninger Kerken, stichting Grafzorg en Graftrommels VOF hebben het boek gesubsidieerd.

Het boek is te verkrijgen door een e-mail te sturen naar graftrommels@dodenakkers.nl.
Prijs van het boek is 20 euro (excl. verzendkosten).

Wilt u meer informatie of heeft u belangstelling voor een lezing over het onderwerp graftrommels, dan kunt u contact opnemen met Stichting Dodenakkers.nl of rechtstreeks via graftrommels@dodenakkers.nl.

 


 Auteurs:

Evert Jan Halkus en Léon Bok

 Aantal pagina’s:

96

 Geïllustreerd:

ja

 Uitvoering/formaat:

31 x 21,5 cm (harde kaft)

 Druk

2013

 Uitgave

Stichting Dodenakkers.nl

 Contactadres

Stichting Dodenakkers.nl of graftrommels@dodenakkers.nl




 
Terug naar Boekenlijst