Begraafplaats Buitenveldert rouwkamers 4
Deze rouwkamers zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week toegankelijk voor de naaste familie, om op ieder gewenst moment en zo lang men wil, bij de overledene te zijn. De rouwkamers hebben een eigen entree en zijn te openen met een elektronische sleutel. Elke rouwkamer beschikt over een bankje, een stoel en een muziekinstallatie, waar u uw eigen muziek op kunt afspelen, via cd, mp3 of een usb-stick. Daarnaast is er een sfeervolle gemeenschappelijke ruimte met een bankje en stoelen. Daar heeft u de mogelijkheid om koffie en thee te zetten en er is een koelkastje beschikbaar.
Ook bieden wij u de mogelijkheid om op de avond voorafgaand aan de begrafenis een avondwake te houden in onze kapel. Een avondwake is een korte kerkelijk georiƫnteerde dienst. Hierbij wordt de levensloop van de overledene gememoreerd en wordt voor hem en de nabestaanden gebeden. Er worden teksten gelezen en liederen gezongen. De aanwezigheid van veel vrienden en bekenden bereidt de nabestaanden mentaal voor op de uitvaart. Na de avondwake bestaat de mogelijkheid tot condoleren of het tekenen van een condoleanceregister, maar meestal wordt het condoleren uitgesteld tot na de uitvaartplechtigheid.
Aansluitend kunt u gebruik maken van onze sfeervolle ruimte voor de condoleance.

Begraafplaats Buitenveldert rouwkamers 5
In de week voorafgaand aan de begrafenis bestaat de mogelijkheid om samen met dierbaren afscheid te nemen in onze condoleanceruimte of kapel. Dit kan gedurende de hele week op afspraak.
De laatste tijd in de avond is 21.00 uur.

In onze verzorgingsruimte kan de overledene door de uitvaartverzorger en/of familie worden gewassen en gekist. Er is beperkte mogelijkheid voor rituele bewassingen. Wij beschikken nu ook over 6 plaatsen om een overledene plek te bieden in een gekoelde ruimte tot het moment van de uitvaart.

Afscheid nemen van een overledene is moeilijk en doet men niet dagelijks.
Met andere woorden: men krijgt er geen ervaring in. Om goed afscheid te kunnen nemen kan hulp nodig zijn. Er zijn mensen die zich daarin hebben gespecialiseerd en op een integere manier een helpende hand bieden. Indien u begeleiding wenst, vraagt u dan naar de mogelijkheden.