header-image

Hulp bij afscheid en verwerking

Praten over de dood is vaak al moeilijk. Praten over het afscheid van dierbaren en zeker over ons eigen afscheid is nog weer iets anders. Wij willen die drempel verlagen met informatie over de keuzes en mogelijkheden rondom een uitvaart: 'wat moet, mag en kan' bij een uitvaart.

checklinst

checklist:

Direct te doen na overlijden

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt van alles op je af ...

lees meer...

geld

wat zijn de kosten?

Overzicht kosten onderdelen

Uitvaartkosten zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Hoeveel een uitvaart uiteindelijk kost is afhankelijk ...

lees meer...

niet vergeten

waar moet je op letten?

Het regelen van een uitvaart

Na een overlijden moet de uitvaart geregeld worden. Er moet van alles, terwijl de tijd stilstaat...

lees meer...

achtergrondveer

Facultatieve groep KNFG 1
Dat is dan ook een van de redenen dat ik zo verheugd ben om deze cheque te mogen overhandigen aan KNGF Geleidehonden en hiermee een bijdrage te kunnen leveren aan hun prachtige werk." Dat zei Henry Keizer, bestuursvoorzitter van 'de Facultatieve Groep' op 17 december 2012, waarna hij in aanwezigheid van KNGF-ambassadeur Cees Smit met zijn hond Lewis een cheque van € 5.000 uitreikte aan mevrouw Ellen Greve, directeur van KNGF Geleidehonden..

Facultatieve groep KNGF 2
Partnerschap

Met als uitgangspunt dat échte partners blind op elkaar kunnen vertrouwen, was 'de Facultatieve Groep' eind september met een stand aanwezig tijdens de Uitvaart Vakbeurs 2012 in Gorinchem. Om hier op een bijzondere de aandacht te vestigen op 'partnerschap' konden bezoekers aan de stand van 'de Facultatieve Groep' zélf ervaren hoe het is om blind op een partner te vertrouwen. Hiervoor was in nauwe samenwerking met KNGF Geleidehonden een demonstratieterrein nagebouwd. Bezoekers konden dit parcours onder leiding van een KNGF-instructeur afleggen met een zogenaamde 'dog simulator'. "Een unieke ervaring, waardoor wij de aandacht vroegen voor het belangrijke werk van KNGF Geleidehonden."
KNGF Geleidehonden
KNGF Geleidehonden leidt sinds 1935 honden op als geleidehond voor blinden en zeer slechtzienden. Een blindengeleidehond leidt zijn baas veilig door het drukke verkeer en vermijdt daarbij (hoogte)obstakels en situaties die voor zijn baas gevaar kunnen opleveren. Dankzij zijn geleidehond heeft de blinde baas meer bewegingsvrijheid en onafhankelijkheid, maar is ook een trouwe vriend rijker. KNGF Geleidehonden blijft zich in toenemende mate inzetten voor de mobiliteit en onafhankelijkheid van diverse groepen door inzet van speciaal opgeleide honden. Naast de circa honderd blindengeleidehonden per jaar, leidt het geleidehondeninstituut ook autismegeleidehonden op voor kinderen met een autismespectrum stoornis en assistentiehonden voor mensen met een motorische beperking.

'De Facultatieve Groep'
De kernactiviteiten van 'de Facultatieve Groep' (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met over de hele wereld werkmaatschappijen en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief: van automatisering tot internationaal rouwtransport, van verzekeringen tot uitgeven en van thanatopraxie tot het leveren van benodigdheden voor de uitvaartbranche, ziekenhuizen en overheidsinstanties. Op het gebied van verbrandings- en milieutechniek is 'de Facultatieve Groep' wereldmarktleider. Sinds 1913 exploiteert de Groep diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is 'Eenheid in verscheidenheid'. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!
Bijgaande foto's zijn vrij van rechten:

Foto 1: Op de foto van rechts naar links Henry Keizer (bestuursvoorzitter 'de Facultatieve Groep'), Ellen Greve (directeur KNGF Geleidehonden) en Cees Smit met op de voorgrond zijn geleidehond Lewis.
Foto 2: Tijdens de Uitvaart Vakbeurs 2012 konden bezoekers aan de stand van 'de Facultatieve Groep' zelf ervaren hoe het is om blind te moeten vertrouwen op een partner.

   

veel geraadpleegde onderwerpen

dummyklein

Gebruik van een lijkwade

Naast een kist is ook een lijkwade als omhulsel wettelijk toegestaan. Toch is het aan te raden, indien u in een lijkwade wilt worden begraven of gecremeerd, dat vooraf kenbaar te maken.

dummyklein

Voor eigen rekening

Indien de overledene niet in het bezit is van een uitvaartverzekering en/of beschikt over te weinig contant geld (op de bank) -om bijvoorbeeld de directe uitvaartkosten en/of spoedeisende rekeningen te betalen- kunnen er problemen ontstaan.

roze-uitvaart

Wettelijke voorschriften vervoermiddel

In de wet op de lijkbezorging wordt geen specifiek vervoermiddel genoemd waarin een overledene vervoerd dient te worden. Dit betekent in de praktijk dat in principe elk vervoermiddel toegestaan is van bakfiets tot roeiboot.

milieu

Milieueisen rondom de uitvaart

Milieueisen zijn niet alleen bedoeld om bodem- en luchtverontreiniging te voorkomen. Rondom een uitvaart zijn deze eisen ook ingegeven omdat sommige materialen het natuurlijke ontbindingsproces belemmeren.

dummyklein

Geen testament

Als er geen testament is, bepaalt de wet hoe de erfenis verdeeld moet worden. De verdeling verloopt via het bloedverwantschap.

boek-bril-telefoon

Codicil

Via een codicil kunt u zonder of naast een testament het een en ander regelen voor na uw overlijden. Aan het codicil worden de volgende eisen gesteld: 1. Het moet door uzelf handgeschreven zijn...

algemene informatie

Uitvaartinformatie

Diaconessenpark 39
7917 GB Leeuwarden
Nederland 

058-2139707
info@uitvaartinformatie.nl 

adverteren

Op het aanmeldformulier kunt u de gewenste gegevens voor een bedrijfsvermelding invullen.
Een bedrijfsvermelding in de Uitvaartzorgwijzer is ook te vinden op onze 4 thema websites.

 

Vrijblijvende offertes voor adverteren middels banners, advertorials etc. op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

Gratis aanmelding weeknieuwsbrief
De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.

 

 

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

aanmelden nieuwsbrief