hillig meer natuurbegraafplaats
Grootste Natuurbegraafplaats in Nederland van start

Zondag 18 november: open dag

Op zondag 18 november opent Natuurbegraafplaats Hillig Meer. Vanaf die dag kunnen mensen een graf kiezen midden in de natuur. Belangrijke kenmerken van natuurbegraven zijn het eeuwige grafrecht en het 'groene' karakter van een uitvaart.

De open dag is voor iedereen toegankelijk. Om 10.00 en 14.00 uur zijn er rondleidingen.

Hillig Meer is met 33 hectare de grootste natuurbegraafplaats van Nederland en ligt in het prachtige bosgebied van de Drentse Hondsrug, vlakbij Assen. Het maakt deel uit van Landgoed Heidehof, een natuurgebied van 155 hectare. Je vindt er geen rijen van graven. Mensen kiezen zelf de plek waar ze zich prettig bij voelen. Een uitvaart vindt plaats in harmonie met natuur. Een urn of kist is daarom biologisch afbreekbaar en grafaanduidingen zijn natuurlijk aanwezige objecten, zoals een aangeplante boom of een Drentse zwerfkei.

Geen zorgen voor nabestaanden
Een graf op Hillig Meer is eeuwigdurend en wordt nooit geruimd. Een stichting draagt zorg voor behoud van de natuur in de toekomst. Nabestaanden hebben zo een bijzondere plek om hun dierbaren te gedenken en zij kunnen er naar terug op momenten dat zij dat willen. Het grafrecht is voor onbepaalde tijd en hoeft dus niet verlengd te worden. Bovendien zijn er geen onderhoudskosten. Daardoor worden nabestaanden later niet voor moeilijke keuzes gesteld en zijn kosten aanzienlijk lager dan bij reguliere begraafplaatsen.

Het is mogelijk om nu al een graf te reserveren. En wie kiest voor een graf op Hillig Meer draagt direct bij aan het behoud van natuur voor toekomstige generaties.

Eeuwenoude grafcultuur
De natuurbegraafplaats kent met zeven oude grafheuvels van 3.000 jaar voor Christus, een eeuwenoude traditie van rituelen en begraven. Het idee om van dit gebied een natuurbegraafplaats te maken, is geïnspireerd door het dubbelgraf van een jonge moeder en haar kind van vier, in één van de grafheuvels. Pal naast de natuurbegraafplaats ligt een Hunebed. De grafheuvels, het Hunebed en de natuurbegraafplaats vormen een bijzondere mix van drie verschillende begraaftradities, vlak bij elkaar.

Open Dag
Aanstaande zondag 18 november is iedereen welkom op de Provincialeweg 2 in Eext om tijdens een open dag kennis te maken met Hillig Meer. Rondleidingen starten om 10.00 uur en om 14.00 uur.

Natuurbegraafplaats Hillig Meer
Provincialeweg 2
9463 TK Eext

T 0592 26 09 44

  

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.