QR code begraafplaats laurentius
Unieke QR-rondleiding op Begraafplaats Laurentius


Vanaf 23 oktober 2012 staan op Begraafplaats Laurentius natuurstenen zuiltjes met QR-codes. Door de QR-code te scannen met een smartphone verschijnt er informatie over bijzondere plekken op de historische begraafplaats uit 1864.

De QR-rondleiding neemt de bezoeker mee naar 1864, toen de eerste ontwerpen voor de begraafplaats werden getekend. Het ontstaan van de begraafplaats wordt geplaatst in de historische context. Hoe dacht men bijna 150 jaar geleden eigenlijk over dood en begraven? De arcade is een van de oudste bouwwerken op de begraafplaats. Ook daar kan men via een QR-code meer over te weten komen. Interessant zijn verder het grote poortgebouw en het zeemansgraf voor matrozen, die op zee moesten worden begraven en voor wie hier toch een herinneringsplek is ingericht. En wat te denken van de grafkapel van snoepkoning Cornelis Jamin. Tussen al die oude monumenten prijkt midden op de begraafplaats de ultramoderne kapel, gebouwd door Francine Houben van Mecanoo architecten. Architectuurliefhebbers uit de hele wereld komen speciaal naar Begraafplaats Laurentius voor deze kapel. Door middel van de QR-code kan men nu met één klik op de smartphone de ontstaansgeschiedenis lezen. Ook het kinderhofje is het bezoeken waard. De kleurrijke kunstwerken van de Rotterdamse kunstenaar Petra Laaper trekken meteen de aandacht en zijn bedoeld om nabestaanden troost te bieden. Op de herinneringswand prijken de namen van overleden kindjes en op de carrouselbank kan men even bijkomen van alle indrukken. Want Begraafplaats Laurentius is niet zomaar een groene plek midden in de stad. Het is de 'Gedenktuin van Kralingen-Crooswijk', een plek waar je even stil wordt en automatisch gaat nadenken over zaken, waar je niet dagelijks bij stil staat. Zoals de vraag "wil ik begraven worden of gecremeerd"? In de nabije toekomst kan het op Laurentius allebei. In 2013 zal op deze oude begraafplaats een nieuw crematorium verrijzen.

De QR-zuiltjes zijn ontwikkelt in samenwerking met Silent-Stones en More-Memories. Silent-Stones maakt grafmonumenten met een QR-code, die toegang geeft tot een persoonlijke herinneringspagina van de overledene. Een voorbeeld is te zien op Begraafplaats Laurentius.

begraafplaats Laurentius Qr code
Begraafplaats St. Laurentius
Nieuwe Crooswijkseweg 123
3034 PN Rotterdam
010-413 63 08 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.begraafplaatslaurentius.nl

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.