Uitvaartonderneming_Schellingerhout

Uitvaartonderneming Schellingerhout schakelt over op elektrisch vervoer

Tijdens een uitvaart is het vervoer de grootste vervuilende factor. En dan niet de rouwstaatsie, maar alle auto's van familie en belangstellenden, die naar de uitvaart komen om afscheid te nemen van hun dierbare.

Maar ook de auto waarmee de uitvaartverzorger naar families rijdt, aangifte gaat doen, rouwbrieven bezorgt enz. draagt in negatieve zin bij tot de CO2-uitstoot.

Op de dag van de duurzaamheid (vrijdag 11-11-2011), georganiseerd door o.a. De Stichting Groenstad, MVO Ondernemerscafé en de Stichting Groene Hart, vond een ondernemersontbijt plaats in het UMAI Centrum voor Bewust Zijn in Alphen aan den Rijn. Tijdens die bijeenkomst heeft Erik Schrama, eigenaar van Uitvaartonderneming Schellingerhout, met het bedrijf Elvolution uit Alphen aan den Rijn een overeenkomst getekend voor de koop van een Nissan Leaf, een volledig elektrische, superschone auto.

Schrama: "Het is voor ons als uitvaartonderneming belangrijk om bewust te zijn van de gevolgen voor onze leefomgeving. Bij leven scheiden we ons afval, maar als oma doodgaat wordt ze in een nylon jurkje, met panty en plastic schoenen, in een kist van spaanplaat in de grond gelegd. Het kan zijn dat deze keuze bewust wordt genomen - en dan zullen we die keuze ook respecteren en honoreren - maar veelal leidt voorlichting over alternatieven tot een andere keuze."

Uiteraard is de aanschaf van de elektrische auto pas de eerste stap. "Een rouwauto legt per dag geen grote afstanden af. Wij geven de leveranciers van elektrische auto's ernstig in overweging om een auto te ontwerpen die groot genoeg is voor een uitvaartkist", aldus Schrama.

nissan_leaf

De Nissan wordt naar verwachting in januari 2012 afgeleverd.

Foto: Chris Beresford

 

adverteren

  • Ik wil een bedrijfsvermelding in de Uitvaartadressengids.nl welke ook te vinden is op Mensenlinq.nl
    Mail voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Vrijblijvende offerte voor adverteren (banners etc.) op de websites van Uitvaart Internet Diensten kunt u aanvragen via ons contactformulier

nieuwsbrief

  • Klik hier voor gratis aanmelding.
    De nieuwsbrief verschijnt wekelijks met de laatste nieuwsberichten, agenda's etc.
  • Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.