0000294921 Statie Stuifduin 2 710 130Statie Stuifduin, a2o architecten

In dit boek belichten de architecten van het Belgische bureau a2o hun onderzoekende en verbindende benadering van architectuur door middel van een evocatieve analyse van hun nieuwste project, crematorium Statie Stuifduin in Lommel, België. Dit ingetogen maar radicale ontwerp combineert architectuur en landschap in een processionele opeenvolging van ruimtes die blijk geeft van een doorleefd begrip van zowel de tradities als de veranderende attitudes ten aanzien van dood, begrafenis en de reis van het leven. Bij afwezigheid van expliciete religieuze symbolen vervangt de universele kracht van de natuur het sacrale, en worden romantische noties van het zoeken naar betekenis in een herontdekte natuur onderzocht. Daarmee gaat dit boek over meer dan een gebouw en verkent het wat hedendaagse begrafenisarchitectuur kan zijn.

 


  

Titel

Statie Stuifduin

Auteur

a2o - architecten

Taal

Nederlands

Uitgever

nai010 uitgevers/publishers

Pagina's

136

Verschijningsdatum   

december 2018

ISBN13

97 89 462 084 957

Prijs

€ 34,95

Bestellen

klik hier


boek onvoltooidOnvoltooid
Boek over 435 vroeg overleden bekende personen uit de wereld van de politiek, literatuur, muziek, film, sport, radio en televisie.

Het overlijden van bekende personen gaat vaak gepaard met een gevoel van publieke ontzetting. Een moord op een bekend persoon is meestal een schokkend moment, een ijkpunt. Een bekende graadmeter daarvoor is de vraag: ''Waar was je tijdens de moord op John. F. Kennedy, Martin Luther King, Pim Fortuyn of Theo van Gogh?"
Lang niet altijd blijft de dood van een bekend persoon in het collectieve geheugen gegrift staan. Naarmate de tijd vordert transformeren bekende doden langzaam maar zeker weer in onbekende doden.
Onvoltooid is een boek vol momenten van herinnering en beschrijft, door korte biografieën en foto's, de levens van 435 vroeg overleden bekende personen.


Titel

Onvoltooid

Auteur

Marcel Bergen & Irma Clement

Afwerking en
Formaat

Paperback, 120 x 240

Illustraties Foto's 

Uitgever

Mokum Books, Amsterdam

Pagina's

175

Verschijningsdatum   

december 2018

ISBN

978909462491830

Prijs

€ 19,95

Bestellen

Mokum Books

boek verloren en gewonnen‘Verloren en gewonnen', ‘een nieuwe liefde na rouw’

Elk jaar verliezen in Nederland vele duizenden mensen hun geliefde aan de dood.
In vele gevallen gloort na dit grote verlies, soms totaal onverwacht, nieuwe hoop, in de vorm van een nieuwe relatie.
Dat brengt de rouwende vaak in een situatie die niet altijd vanzelfsprekend is.
Een nieuwe partner kan de oude niet vervangen, maar opnieuw de liefde vinden kan wel troost bieden en de rouwende weer een hoopvollere blik op de toekomst bezorgen.

Vele mensen kampen met dit dubbele gevoel: ze hebben iets verloren en iets gewonnen. Toch is er weinig of geen aandacht voor hun situatie. Het thema zit nog erg in de taboesfeer.

In het nieuwe boek ‘Verloren en gewonnen’, over het opnieuw aangaan van een relatie na de dood van je partner, van Maria de Greef krijgen deze rouwenden eindelijk een stem. Voor haar boek sprak Maria de Greef met vele tientallen mensen die, net als Maria zelf, geconfronteerd werden met deze dubbele ervaring.

Petra van Rij, voorzitter van Stichting de Jonge Weduwe, over het boek: ‘Maria de Greef schetst in dit hartverwarmende boek dat rouwen en liefhebben unieke fenomenen zijn. Er is
geen fout. Het is goed zoals het is, zolang je je hart maar volgt. Dus leef van dag tot dag, want niemand heeft je morgen beloofd.’

Roelof Hemmen, nieuwslezer en radiopresentator, die het voorwoord schreef voor het boek: ‘Dit boek gaat over liefde na de dood van je geliefde. Over pijn en schaamte, maar vooral over levenslust. Al die verhalen helpen mij. Ik ben niet de enige.’

Maria de Greef (1963) is professional in de rouwzorg, adviseur, opleider, dagvoorzitter en tekstenmaker. Zij verzorgt educatie en advisering rondom afscheid en rouw. Diverse malen publiceerde zij in uitvaart- en arbo-vakbladen. In haar werk kwam zij zo veelvuldig in aanraking met verhalen van grootouders die zich niet gekend en gehoord voelden in hun verdriet, dat zij voor en over hen het boek Het regent in mijn toekomst schreef.

Maria schrijft ook voor uitvaart-en rouwprofessionals. Zo verzorgt zij brochures en webteksen. Daarnaast is ze rouwboekenrecensent voor het Brancheblad Uitvaartzorg. Als rouwdeskundige is Maria betrokken bij een aantal organisaties die hulp verlenen rondom uitvaart en rouw, waaronder Humanitas, Monuta en ANBO, Ad Novim Academie. Haar kracht en expertise komen vooral samen in het raakvlak van uitvaartbranche, werkveld rouw en palliatieve zorg.
Haar roots liggen in het onderwijs en de uitvaartwereld. Diverse opleidingen, post-hbo en post-doc, brachten haar de expertise en vaardigheden waar ze nu over beschikt. Daarnaast kan ze bogen op een zeer ruime ervaring en beschikt ze over een groot netwerk. Naast haar werk als rouwdeskundige is Maria mede-directeur van funiQ: het Landelijk uitvaart expertisecentrum.

Titel Verloren en gewonnen
Nieuwe liefde vinden na de dood van je partner
Auteur Maria de Greef
Uitgever Witsand Uitgevers
Taal Nederlands
Pagina's     120
Druk 1
ISBN13 978-94-9201-160-2
Prijs € 17,95

boek opruimen voor je doodgaatOpruimen voor je doodgaat. De edele Zweedse kunst van döstädning

Döstädning is het Zweedse gebruik om je materiële bezittingen te ordenen tegen het einde van je leven. Het is een manier om je nabestaanden nergens mee op te zadelen, maar ook een ritueel dat je helpt om te reflecteren op je leven – of dat nou binnenkort op zijn einde loopt of nog bij lange na niet.

Wat laat je achter aan materiële bezittingen als je er zelf niet meer bent? Wat zegt dat over jou? En zou je daar dan maar niet beter zelf de regie in nemen? Door de erfstukken te scheiden van de rommel, orden je ook de waardevolle herinneringen.

Opruimen voor je doodgaat is een praktische gids die je helpt inventariseren wat écht belangrijk is, om zo comfortabel en stressvrij mogelijk met je bezittingen om te gaan. Margareta Magnusson bespreekt het proces van herinneren, ouder worden en de dood op verrassend vrolijke wijze, en laat zien dat döstädning een ontroerende en waardevolle methode is die jou of iemand die je liefhebt kan helpen om al het geluk te vieren dat een mens in een leven verzamelt.

 


  

Titel

Opruimen voor je doodgaat

Auteur

Margareta Magnusson

Taal

Nederlands

Vertaling

Nico Groen

Uitgever

De Bezige Bij, Amsterdam

Pagina's

160

Druk

1

Verschijningsdatum   

september 2017

ISBN13

97890-23450795

Prijs

€ 14,99

Bestellen

Bol.com

Het grote gedenkboekHOE GEDENKEN WIJ?
NIETS BLIJFT WAT HET IS

"Nederland gedenkt nu compleet anders dan een eeuw geleden. Het rituele landschap van geboren worden, sterven, herdenken en herinneren van dierbaren zal na ons, pakweg over honderd jaar weer verrassend anders zijn. [...] Niets blijft wat het is, in ons hoofd, in ons land. Het vertrouwde Hollandse stadsdecor en groene platteland evolueren razendsnel mee. Hoe? Hierover gaat dit boek.

​Een compact team van experts boog zich over de bondige vraag: hoe herdenken we?

Ze deed daarvoor onderzoek, bezocht locaties, hield interviews, maakte tentoonstellingen met funeraire professionals en met onbevangen studenten ruimtelijke ordening. In dit boek wordt op caleidoscopische wijze het rituele landschap in Nederland en ook daarbuiten in beeld gebracht."


 

Titel Het Groot Gedenkboek
Auteurs
& intervieuws
& beelden
Hermien Embsen, Choukri Abourida, Robert Ramdas, Ephraim Goldstoff,
Margriet Kemper, Hans van Vlaanderen, Furkan Kose, Hans van Lunteren,
Nicoline Zemering, Marie Louise Meuris, Paul Bos, Hans van Houwelingen,
Jennifer Schoone, Anna Tilroe, Yttje Feddes, Joanna Wojtkowiak,
Matthijs Schouten, Hans Aarsman
Redactie expertgroep Gerritjan Deunk, Yvonne Lub, Eward Timmerman, Jutta Hinterleitner,
Ada Wille, William Arfman
Uitgever Eigen beheer
Distributie Uitgeverij Lecturis B.V.
Taal Nederlands
Pagina's 400
Afmeting 314 x 254 x 27 mm
Druk 1
ISBN13 9789462261709
Prijs € 39,95 (incl. verzendkosten)
Bestellen www.hetgrootgedenkboek.com (klik op bestel het boek)
Vragen, suggesties, ideëen  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.