PC Hooft, de verzekeraar en verzorger van uitvaarten lanceert de App 'ik condoleer'. Een App waarmee je medeleven kunt tonen aan iemand in je omgeving die een dierbare is verloren. Deze App verschaft de juiste woorden en verzendt deze op een zelf te kiezen manier, via email, sms, Facebook, Twitter of een fysieke kaart per post. De App is te downloaden via de Apple Store voor Iphone of Ipad en via Google Play voor Android.

Woorden vinden
Als iemand in zijn of haar omgeving een dierbare verliest ben je vaak sprakeloos. Het is vaak moeilijk om iemand troost te bieden met de juiste woorden en te laten weten dat je meeleeft. Daarom heeft PC Hooft de App 'ik condoleer' ontwikkeld. Deze App helpt bij het verwoorden van medeleven door teksten aan te bieden; kort, langer of in dichtvorm, deze persoonlijk te maken met een naam en vervolgens te verzenden. De insteek die voor deze App is gekozen, is om inspiratie te bieden met warme en persoonlijk woorden van troost. Een App die je woorden geeft en deze verzendt.
De App is anders dan condoleancesites. Condoleances zijn niet openbaar en gericht op een persoonlijke boodschap direct naar relatie(s) die net een groot verlies hebben meegemaakt. De App biedt inspiratie voor warme woorden. Vervolgens is er de mogelijkheid deze te verzenden via verschillende media, zoals Facebook, email, sms en Twitter.

Digitaal of per post
Bijzonder aan de App is dat de persoonlijke condoleance direct te verzenden is. Naast online verzending bestaat ook de mogelijkheid om via de App een condoleancekaart uit te kiezen, deze te voorzien van tekst en vervolgens per post te laten versturen.

Online dienstverlening
Deze bijzondere dienstverlening past bij de huidige online dienstverlening van PC Hooft zoals Uitvaart Compact en Uitvaart Direct. PC Hooft zet met deze App een volgende stap op het gebied van onlinedienstverlening.