Ook voor het franchise event op 31 oktober in het crematorium Daelwijck te Utrecht, hadden maar liefst 42 geïnteresseerden zich aangemeld", zegt Ben Buitelaar, Manager Yarden Franchise. De datum van het volgende event is te vinden op www.yarden-franchise.nl.

Natuurlijk is een dergelijke event een eerste stap. Daarna volgen nog diverse gesprekken tussen de kandidaat en Yarden. In de situatie van Ineke verliepen al deze gesprekken zeer voorspoedig en prettig, zodat beide partijen onlangs besloten hebben om met elkaar te gaan samenwerken. Hiermee wordt Ineke de 23ste franchisenemer bij Yarden.

Ineke zelf staat ook te poppelen om van start te gaan. "Het lijkt me heel waardevol om in moeilijke tijden, nabestaanden te helpen bij het maken van hun keuzes, hoe zij afscheid willen nemen van een dierbare. Maar niet alleen nabestaanden wil ik hierbij helpen. Ook iedereen die nadenkt over zijn eigen uitvaart wil ik adviseren over de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn".

Ondanks dat Ineke in haar werkzame leven jarenlang als adviseur, projectleider en als manager heeft gewerkt, ging haar voorkeur altijd uit naar meer persoonlijk contact met mensen. "Concreet betekenisvol zijn voor een individu of een kleine groep mensen, heb ik altijd gemist binnen mijn functies. Dit verwacht ik wel te vinden als uitvaartverzorger. Daarnaast kan ik als zelfstandig ondernemer ook mijn eigen ideeën realiseren. Uiteindelijk wil ik een mooi bedrijf hebben, waar overledenen op passende wijze kunnen worden opgebaard en waarin ik de meeste werkzaamheden in eigen beheer uitvoer. Door samen te gaan werken met Yarden haal ik niet alleen veel ervaring in huis, maar ook ondersteuning en begeleiding om deze doelen te bereiken".

Na een uitgebreide stage bij Yarden zal Ineke vanaf 1 april 2013 van start gaan als franchisenemer in het gebied Doetinchem en omgeving. "We zijn blij dat naast onze bestaande franchisenemers Yarden & Langkamp en Yarden & Van Haften, ook het 3de franchisegebied in Oost Nederland door een geschikte kandidaat wordt ingevuld", zegt Ben Buitelaar. "We zien bij franchisenemers wiens gebieden op elkaar aansluiten, dat zij elkaar steeds vaker opzoeken voor advies, ondersteuning of vervanging".

Yarden Franchise is een snel groeiende full-service organisatie voor zelfstandige ondernemers en onderdeel van Yarden Uitvaartzorg. Yarden Franchise zal de komende jaren groeien naar 31 franchisenemers - voor een compleet landelijke dekking.
Voor meer informatie www.yarden-franchise.nl .

Yarden is een jonge uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen - en dat ze deze gaan vastleggen. Yarden begrijpt dat. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.