In dit naslagwerk worden ruim honderd bijzondere monumenten besproken, waaronder die van Anthony Fokker, Lex Goudsmit, Multatuli en Pim Fortuyn. Het boek bevat tevens een gedetailleerde plattegrond, zodat de lezer volop de gelegenheid krijgt om de bijzondere plekken en de schoonheid van Westerveld te ontdekken. Het boek kost € 24,95 en is verkrijgbaar op Westerveld en via www.bc-westerveld.nl.
Voor het boek is een zorgvuldige selectie gemaakt. "Dat was moeilijk, aangezien álle monumenten bijzonder zijn en elk hun eigen verhaal vertellen", zegt directeur Carla Bosua. "De monumenten in het boek zijn bijzonder vanwege hun unieke karakter, cultuurhistorische waarde en/of de bekendheid van de overledene. In het boek staan daarom niet alleen klassieke monumenten, maar ook heel eigentijdse. Uiteraard worden ook urnenmonumenten beschreven."

Westerveld

Internationaal aansprekend

Ook internationaal is Begraafplaats & Crematorium Westerveld aansprekend. Zo werd Westerveld als
eerste begraafplaats in Nederland gevraagd toe te treden tot de Association of Significant Cemeteries in Europe (ASCE), een prestigieuze organisatie waarvan onder meer ook monumentale begraafplaatsen als Père-Lachaise in Parijs, Montjuic in Barcelona en Cimitero del Verano in Rome lid zijn. De ASCE stelt dat aangesloten begraafplaatsen belangrijk zijn als cultureel erfgoed.

'de Facultatieve Groep'
Begraafplaats & Crematorium Westerveld maakt deel uit van 'de Facultatieve Groep'. De kernactiviteiten van de Groep (sinds 1874) zijn dienstverlening en techniek. Met activiteiten over de hele wereld en eigen vestigingen in tien landen is de Groep op tal van terreinen actief. Sinds 1913 exploiteert 'de Facultatieve Groep' diverse crematoria en begraafplaatsen. Het motto van de Groep is 'Eenheid in verscheidenheid'. Optimale sámenwerking met onze opdrachtgevers en als pártners streven naar de hoogste kwaliteit. Dát is waar 'de Facultatieve Groep' voor staat!