De grote waardering voor de Allerzielenconcerten op Herdenkingspark Westgaarde in de afgelopen jaren, heeft PC Hooft Groep doen besluiten om ook in haar Crematorium in Hoorn een dergelijke bijeenkomst te organiseren. Het Allerzielenconcert is een muzikale gedenkbijeenkomst waarin onder andere klassieke muziek en gedichten ten gehore werden gebracht. Nabestaanden van overledenen die in Crematorium en Uitvaartcentrum Hoorn en Herdenkingspark Westgaarde zijn gecremeerd of begraven, waren persoonlijk uitgenodigd.

PC Hooft heeft afgelopen zondag 4 november voor de derde keer het Allerzielenconcert op Herdenkingspark Westgaarde georganiseerd. De belangstelling was zo groot dat er maar liefst twee concerten werden gegeven voor nabestaanden van overledenen die daar begraven of gecremeerd zijn. Totaal hebben bijna 500 mensen dit concert bezocht. In de volle Vondelaula werden tijdens deze bijzondere gedenkbijeenkomst live muziek van de Suite Ladies en het koor The Rare Vocals ten gehore gebracht en maakte dichter Frank Starik de gedenkbijeenkomst compleet met zijn voordracht van diverse, emotionele gedichten.

De opzet is geweest een moment van gedenken voor de nabestaanden aan te bieden, individueel en gezamenlijk, een emotioneel moment, een moment van stilte, een moment voor een traan of een glimlach bij een blijde herinnering. Voor iedereen zijn of haar eigen beleving. In een volle zaal, maar toch een klein intiem concert.

PC Hooft
PC Hooft is verzekeraar en verzorger van uitvaarten. De start van PC Hooft ligt als Coöperatie PC ruim tachtig jaar geleden in Amsterdam, maar al snel is het werkgebied uitgebreid naar de regio Noord-West Nederland en beslaat inmiddels geheel Nederland. PC Hooft exploiteert en beheert crematoria, begraafplaatsen en uitvaartcentra en heeft een zelfstandig verzekeringsbedrijf. Zij regelt en verzorgt uitvaarten voor iedereen, ongeacht religie of achtergrond. Uitgangspunt daarbij is onverkort een stijlvolle uitvaart te verzorgen voor een redelijke prijs, met respect voor de overledene en een goede herinnering voor de nabestaanden. PC Hooft biedt voor ieders wens en budget een passende uitvaart. Via uitvaartcompact.nl en uitvaartdirect.nl biedt PC Hooft haar uitvaartdienstverlening op internet aan. In België en Duitsland kan dat via uitvaartcompact.be en bestattungkompakt.de.