"We merken dat er nog steeds veel interesse is, om als franchisenemer aan de slag te gaan in de uitvaartbranche. Getuige de grote opkomst die we zien tijdens de door Yarden georganiseerde franchise events en het aantal reguliere inschrijvingen." De datum voor het volgende Franchise event is te vinden op www.yarden-franchise.nl.

"Ook bij Jos werd de latent aanwezige interesse voor het werken in de uitvaartbranche versterkt, nadat hij een franchise event had bezocht in crematorium Daelwijck te Utrecht. " In mijn vorige werk als financieel adviseur, vond ik in het adviseren en begeleiden van mensen naar een voor hen op maat gesneden oplossing altijd weer voldoening. Ik merkte dat goed luisteren en de wensen in kaart brengen, de helft vormde van een gepast en bevredigend eindresultaat. Competenties die bij het organiseren van een unieke uitvaart ook belangrijk zijn".

Dat van toeval geen sprake is blijkt tevens uit het feit dat Jos zijn voorouders in de stad Groningen, eind 19e eeuw tot medio 20e eeuw ook een uitvaart onderneming uitbaatten en waar de naam Dalmolen nog steeds een begrip is en tot op de dag van vandaag gevoerd wordt. "Het werken in de uitvaartbranche zit toch in onze genen, wat ook wellicht verklaart, dat ik al lang met de gedachte rond loop om in deze branche te gaan werken".

Yarden & Dalmolen Uitvaartzorg Amersfoort e.o. zal op 1 januari 2013 van start gaan met als aandachtsgebied de plaatsen Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen en Bunschoten-Spakenburg. Tot die tijd zal Jos nog uitgebreid stage lopen bij meerdere collega franchisenemers en bij een vestiging van Yarden Uitvaartzorg.

"Ik realiseer mij dat de uitvaartbranche geen sinecure is en wil uiteindelijk tezamen met mijn vrouw Gerda overledenen en nabestaanden vanaf het eerste tot het allerlaatste moment op een respectvolle manier begeleiden, adviseren en helpen", aldus Jos. "Hierbij vind ik het belangrijk dat ik mijn eigen koers kan varen. Inmiddels heb ik mij verzekerd van partijen, die mij met hun ervaring, kennis en diensten ter zijde kunnen staan. De nabestaanden begeven zich bij mij in vertrouwde handen, want juist in een periode waarin je als nabestaande het meest dierbare hebt verloren, moet je kunnen bouwen op een warme en vakkundige begeleiding voor een goede basis van de rouwverwerking ".

Wij wensen Jos en zijn vrouw Gerda veel succes toe bij al hun voorbereidingen en zijn blij dat vanaf 1 januari 2013 de 22ste Yarden franchisevestiging in Nederland van start gaat.

Yarden Franchise is een snel groeiende full-service organisatie voor zelfstandige ondernemers en onderdeel van Yarden Uitvaartzorg. Yarden Franchise zal de komende jaren groeien naar 31 franchisenemers - voor een compleet landelijke dekking.
Voor meer informatie www.yarden-franchise.nl .

Yarden is een jonge uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen - en dat ze deze gaan vastleggen. Yarden begrijpt dat. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.