Wilt u automatisch een overzicht toegestuurd krijgen met de laatste nieuwsberichten, agendavermeldingen etc. van de afgelopen week, abonneer u dan gratis:
aanmelding wekelijkse nieuwsbrief

Klik hier voor een voorbeeld weeknieuwsbrief.

Uitvaartnieuws-overzichten van de afgelopen tijd

Advertentie
uitvaartmedia_proefabonnement

vakblad uitvaart oktober 2012 Vakblad Uitvaart, Jaargang 28, nummer 9, oktober 2012
In het blad de vaste rubrieken, waaronder: Nieuws: Aantal zelfdodingen stijgt. Gert-Hein de Heer nieuwe directievoorzitter Monuta. Helft Nederlanders kiest voor traditionele rouwauto. Vers van de pers. Columns: Rob Bruntink: Taboe. Frank Mutter: Wachtmaand bijzetten vergissing? Noviteiten, Boeken, mensen en vacatures. Daarnaast een aantal artikelen waaronder:
'Komen en gaan' ook buiten kerkhofmuren een succes
Niets leek het theaterstuk 'Komen en gaan' nog in de weg te staan maar kort voor de première ging het mis. De keuze om de voorstelling op de Algemene Begraafplaats in Rotterdam Crooswijk op te voeren, schoot een aantal Rotterdammers in het verkeerde keelgat. Acteurs, muzikanten en publiek weken daarom noodgedwongen uit naar de straten rondom het kerkhof.
'Kou niet enige verklaring voor sterftecijfer'
De eerste helft van 2012 liet in Nederland een opvallende stijging zien van het aantal sterfgevallen. Met meer dan 72.000 overledenen was er ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar sprake van een toename van 6 procent. Trend of toeval?

ledenblad relevant nvve november 2012 Relevant, leden-kwartaalblad van de NVVE (Nederlandse Vereniging voor Vrijwillig Levenseinde) nr. 4, november 2012.
Vaste rubrieken o.a.: Redactioneel, Columns, Kort, Brieven, In beeld, NVVE Nieuws en Diensten. In het blad verder een aantal artikelen waaronder:
Euthanasie bij dementie
Euthanasie bij mensen met vergevorderde dementie is een daad van barmhartigheid, zegt Hans van Dam. 'Onfatsoenlijk', noemt verpleeghuisarts Bert Keizer die gedachte. Verslag van een discussie.
Priester billijkt euthanasie
'Er zijn situaties waarin je als gelovige kunt zeggen: ik geef mijn leven in verantwoordelijkheid en met hulp van anderen aan God terug.' De opmerkelijke visie van karmeliet Gerard Westendorp.

Stdsbegraafplaats Leeuwarden Leeuwarder Courant, 1 november 2012. Herstel begraafplaats pakt voordelig uit
De gemeente Leeuwarden heeft een meevaller van € 207.000 met de restauratie van de monumentale begraafplaats. Het voordeel is vooral te danken aan een subsidie van € 225.000 van de provincie.... Lees verder...

Allerzielen Omroep Brabant, 1 november 2012. Herdenken van doden op Allerzielen is aan het verdwijnen
Steeds minder mensen geven invulling aan de traditie van Allerheiligen, blijkt uit een steekproef van Omroep Brabant. Waar twintig jaar geleden bloemenhandelaren knokten om een standplaats bij een begraafplaats, zijn de kramen nu veelal verdwenen. Allerheiligen is het herdenken van de Heiligen, Allerzielen is het herdenken van de doden.

Medisch Contact. Doodsoorzaak niet van buitenaf te bepalen (B verklaring)
Patholoog Frank van de Goot pleit ervoor om artsen op de B-verklaring 'doodsoorzaak onbekend' in te laten vullen. 'Op basis van een uitwendige schouw is de doodsoorzaak namelijk niet betrouwbaar vast te stellen. Als artsen een oorzaak blijven invullen, kunnen we de verklaring net zo goed afschaffen.'...Bij 96 procent van de overlijdens wordt alleen uitwendig geschouwd. Van de Goot: ' Niemand kan vanaf de buitenkant bepalen wat de precieze oorzaak is van overlijden. Het is puur speculatief.... Lees verder...


EOS wetenschap, 31 oktober 2012. Ga groen (resomeren) Ecologische begrafenissen

Als het van enkele creatieve ondernemers afhangt, kan u binnenkort op een ecologische verantwoorde manier van de aardbol verdwijnen. Laat u niet begraven of cremeren maar oplossen of vriesdrogen en verpulveren (en nodig niet te veel volk uit). 'In Florida hebben we al een eerste installatie geplaatst en voor het einde van dit jaar komt er een in Minnesota en één in Los Angeles... Lees verder...

nanninga rouwkamer Leeuwarder Courant, 31 oktober 2012. Rouwen in eigen stijl
Komende vrijdag opent de familie Nanninga officieel haar nieuwe uitvaartcentrum. Inclusief drie rouwkamers voor nabestaanden, in te richten naar eigen wens. Mensen kunnen meubelstukken, schilderijen of gewoon foto's meenemen naar het nieuwe uitvaartcentrum in Wolvega. Daarnaast krijgt de familie van de overledene een sleutel, zodat ze via de zij-ingang altijd in de familie- en de rouwkamer kunnen komen. „Veel mensen komen 's avonds laat nog even langs", weet Esther.....

Verzekeringen vergelijken, 31 oktober 2012. Verzekeraars gaan uitvaart te vroeg geboren kind vergoeden
Uitvaart Verzekeraars gaan uitvaart te vroeg geboren kind vergoeden. Uitvaartverzekeraars gaan per 1 januari 2013 de rouwplechtigheid, crematie of begrafenis van levenloos geboren kinderen vergoeden. Op dit moment krijgen ouders met een te vroeg levenloos geboren kindje nog altijd met een wirwar aan regels te maken tijdens de periode van rouw. De uitvaartverzekeraars gaan meer rekening houden met de gevoelens van verdriet en verlies van de ouders van een te vroeg geboren overleden kindje... Lees verder..

donor Verschilende kranten, 30 oktober 2012. Na actie 38.000 nieuwe donoren
Gedurende de donorweek van vorige week hebben ruim 38.000 mensen zich geregistreerd in het donorregister. 75 procent van hen heeft ingevuld donor te willen worden, 19 procent heeft 'nee' gezegd. De rest laat de keuze over aan nabestaanden of een specifiek persoon... Ter vergelijking: vorig jaar leverde de donorweek 29.000 nieuwe registraties op.

De eenzame uitvaart, 30 oktober 2012. Eenzame uitvaart nummer 155
I.M. Tadeusz Ferdynand Socha, maandag 29 oktober 2012, 15 uur, begraafplaats St. Barbara. dichter van dienst: F. Starik
Die dinsdagavond in De Balie, dat de documentaire Poule des doods wordt voorvertoond... Lees verder...

Dichtbij, 28 oktober 2012. Begraafplaats Barendrecht schade in herstel
Er wordt hard gewerkt om de begraafplaats van Barendrechte aan de Scheldestraat weer te herstellen. Twee weken terug waren daar behoorlijk wat graven vernield. De schade is inmiddels getaxeerd en de bij de gemeente bekende nabestaanden zijn geïnformeerd. De eerste graven zijn zelfs al weer hersteld.. Lees verder...

Omroep Brabant, 28 oktober 2012. De begraafplaats een levendige fascinatie in Brabant
Overlijdensberichten zijn de meest gelezen berichten in de krant. De dood leeft onder ons en fascineert. Ondertussen is er constant vernieuwing in de manier waarop we begraven worden. Femke de Jong gaat vandaag kriskras langs Brabantse begraafplaatsen. Zij ontmoet Brabanders met een passie voor de laatste rustplek... Lees verder..

zwanenburg urnenmuur Hoofddorpse Courant, 27 oktober 2012. Begraafplaats Zwanenburg krijgt urnenwand
Op de begraafplaats in Zwanenburg is het eerste element van de urnenwand geplaatst. Tijdens de komende tweede Allerzielen Alom op zaterdag 3 november wordt deze officieel in gebruik genomen... Op de begraafplaats is ruimte voor meer elementen... Lees verder..

Hoorngids, 26 oktober 2012. Nieuwe begraafplaats gaat 'Zuiderveld' heten
De nieuwe Hoornse begraafplaats aan de Zuiderdracht gaat 'Zuiderveld' heten... De nieuwe begraafplaats komt aan de zuidoostgrens van Hoorn, in de wijk Kersenboogerd, te liggen, tussen de John Raedeckerhof en de Zuiderdracht. Het Zuiderveld krijgt zo'n.. Lees verder...

RTV Bilthoven, 26 oktober 2012. Basisschool start rouwproject
In samenwerking met de landelijke Stichting 'Jonge Helden' gaat aanstaande dinsdag een rouw- en verliesproject van start op de Algemeen Christelijke Basisschool Wereldwijs in Bilthoven. Het project is bedoeld voor leerlingen die te maken hebben met een echtscheiding. Doel van het scholenproject is te voorkomen dat... Lees verder...

 

De artikelen zijn niet afkomstig van de Uitvaart Internet Dienst redactie. Daarom tonen wij slechts een deel van het artikel en linken we direct naar de originele bron.
Als er bij het bericht geen link staat, dan is de publicatie niet (voorzover wij weten) op het internet aanwezig. U kunt het artikel natuurlijk wel altijd opvragen bij desbetreffende krant, tijdschrift etc.