De sprekers zijn veelgevraagd en hebben al van veel families het vertrouwen gekregen. Declamo kan beschikken over een verscheidenheid aan sprekers met verschillende achtergronden en met ieder hun eigen specifieke kwaliteiten. Er kan gesproken worden in verschillende talen maar ook in een dialect. De sprekers zijn inzetbaar bij uitvaarten van verschillende religies en gebruiken.
Bij het regelen van een uitvaart komen veel zaken ter sprake, nabestaanden moeten in korte tijd veel beslissingen nemen, vaak al op de eerste dag. Ook de beslissing over het houden van een toespraak bij de uitvaart moet vroegtijdig genomen worden. Lang niet alle nabestaanden willen of kunnen dit zelf. Een deskundige spreker van buitenaf is dan heel welkom. De sprekers van Declamo spreken namens de familie en vertellen het levensverhaal van de overleden dierbare. Dit kan bij de dienst in het uitvaartcentrum, het crematorium, de kerk, maar ook bij een dienst op een eigen gekozen locatie.
De sprekers van Declamo werken voor eigen rekening en verantwoording en hebben zelf het contact met de familie. Zij werken volgens een uniforme tariefstelling. De rekening wordt rechtstreeks naar de familie gestuurd of naar de uitvaartonderneming. Zij zijn onafhankelijk en door alle nabestaanden en of/uitvaartondernemingen in de regio in te huren. Declamo is een handelsnaam van Vredehof.
Declamo besteedt binnen haar eigen kring aandacht aan dit mooie jubileum.
Meer informatie op www.declamo.nl