Nu organiseren steeds meer (algemene) begraafplaatsen Allerzielenvieringen of herdenkingsbijeenkomsten. Een bekend voorbeeld is het project Allerzielen Alom (www.allerzielenalom.nl). Op deze site, maar ook in de regionale media, worden plaatsen waar vieringen of bijeenkomsten worden gehouden aangekondigd. Terebinth en Dodenakkers.nl willen met deze fotowedstrijd een beeld geven hoe Nederland anno 2012 Allerzielen viert. Op een georganiseerde bijeenkomst of door een individueel bezoek aan een graf. Uitbundig of ingetogen. Met kerkbezoek of deelname aan een herdenkingsdienst op de begraafplaats.

De foto's moeten worden gemaakt in de week voor en na Allerzielen (25 oktober tot en met 7 november 2012). Iedere deelnemer mag drie foto's inzenden. Bij de foto's moet u de privacy van de deelnemers en de graven in acht nemen. Het volledige reglement van de fotowedstrijd staat op de websites van Terebinth en Dodenakkers.nl. De foto's moeten worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De inzending sluit op 15 november 2012. Een jury, samengesteld uit redactie- en bestuursleden van Terebinth en Dodenakker.nl, kiest de winnaars.

Zie voor reglement: http://www.terebinth.nl/index.php/fotowedstrijd-2012

De uitslag wordt op 14 december 2012 bekendgemaakt. De winaars ontvangen bericht; de uitslag is ook te lezen op de websites van De Terebinth en Dodenakkers.nl. De winnende foto's worden in het maartnummer (2013) van Terebinth gepubliceerd.

René ten Dam, Dodenakkers.nl www.dodenakkers.nl
Bartho Hendriksen, Terebinth www.terebinth.nl

Foto: Herdenken belicht, Zwolle. © Bert Pierik