* Informatiebijeenkomsten "Omgaan met verlies". Op basis van het boekje worden informatie bijeenkomsten gegeven aan KBO afdelingen door heel Limburg. Inmiddels hebben 70 afdelingen zich aangemeld voor een bijeenkomst. Op het einde van het project zullen ruim 2000 leden geïnformeerd zijn over de drie genoemde onderwerpen.
De bijeenkomsten blijken zo goed in de smaak te vallen dat na evaluatie van de bijeenkomsten gemiddeld bijna een 9 wordt gescoord. Dit ondanks de zwaarte en impact van de drie onderwerpen.
De bijeenkomsten worden verzorgd door Arthur Nijsten, consulent van KBO Limburg.
Voor meer informatie over de bijeenkomsten "Omgaan met verlies":
www.omgaan-met-verlies.info
www.kbolimburg.nl

Arthur Nijsten heeft tevens een eigen praktijk voor uitvaartzorg, ritueelbegeleiding en rouwverwerking: www.kairosbegeleiding.nl

Ontmoetingsbijeenkomsten
Op basis van de bijeenkomsten 'Omgaan met verlies', die in 2011 en 2012 met succes in Limburg zijn gehouden, is het plan ontstaan om ontmoetingsbijeenkomsten te organiseren voor ouderen die met elkaar willen spreken over verlieservaringen. De KBO Limburg werkt momenteel aan een project voor 2013.
Ook de Unie KBO heeft inmiddels het plan opgepakt om het project "Omgaan met verlies"op te nemen in hun landelijk aanbod. Op maandagmiddag 5 november 2012 is er een informatie bijeenkomst "Omgaan met verlies" bij de Unie KBO in Den Bosch. Na deze bijeenkomst kunnen de provinciale bonden vrijwilligers opgeven die een opleiding krijgen bij de Unie KBO om in eigen afdelingen deze informatiebijeenkomsten te verzorgen.
Tevens zal de Unie KBO vrijwilligers gaan opleiden die ontmoetingsbijeenkomsten "Omgaan met verlies" kunnen begeleiden in hun eigen afdeling.
Voor meer informatie over dit aanbod van de Unie KBO kunt u contact opnemen met
Agnes van Balkom: 073 6123475 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Unie KBO
De Unie KBO is de grootste seniorenorganisatie van Nederland. De vereniging biedt naast belangenbehartiging en dienstverlening een uitgebreid scala aan opleidings- en ontspanningsactiviteiten. De Unie KBO wordt gevormd door 11 provinciale bonden met gezamenlijk 515 afdelingen (en bijna 200.000 leden van 50 jaar en ouder).

* KBO Limburg is lid van de Unie KBO en heeft bijna 40.000 leden
Op www.kbolimburg.nl kunt u meer informatie over het project "Omgaan met verlies" vinden