Vader Reinder werkte destijds al bij zijn schoonvader als ambulancechauffeur in het bedrijf, dat ook rouwauto's verhuurde. In 1973 is hij begonnen met een uitvaartonderneming onder zijn eigen naam Langkamp.Sinds 1998 hielp zoon Wijnand mee met het overbrengen en verzorgen van overledenen, om later, na zijn studie uitvaartverzorger, volledig in dienst te komen bij het familiebedrijf. Vanaf 2006 zijn de rollen omgedraaid en is Wijnand directeur/eigenaar en assisteert vader Reinder zijn zoon bij alle facetten binnen het bedrijf. Naast vader en zoon, is ook zus Annemiek werkzaam als uitvaartverzorgster binnen het bedrijf. Annemiek was hiermee de eerste vrouwelijke uitvaartverzorgster in de regio.

"Ondanks het feit dat we met z'n drieën actief zijn binnen ons bedrijf, miste ik toch de mogelijkheden om ervaringen en kennis uit te wisselen met collega-ondernemers", vertelde Wijnand Langkamp bij de ondertekening van de franchiseovereenkomst met Yarden. "Door te gaan samenwerken met Yarden bundelen we onze locale kennis met de uitgebreide landelijke ervaringen die Yarden heeft. Hiermee kunnen wij niet alleen een grotere doelgroep bereiken, maar zullen Yarden en Langkamp elkaar ook versterken in de constante verbetering van de dienstverlening".

Ook als de naam vanaf 1 oktober 2012 wijzigt in Yarden & Langkamp Uitvaartzorg Rijssen – Winterswijk, blijven Wijnand en zijn zus Annemiek voor iedereen binnen hun regio uitvaarten verzorgen. "Voor ons was het heel belangrijk dat, naast de Yarden-leden, ook iedereen die niet bij Yarden verzekerd is, ons kan inschakelen bij een overlijden", vertelde Wijnand.

"Vanuit Yarden zijn wij heel blij om te gaan samenwerken met deze bestaande uitvaartonderneming, die al jarenlang kennis en ervaring heeft binnen de regio", zegt Ben Buitelaar, manager Yarden Franchise. "Yarden wil juist door middel van franchise nog meer locaal gaan werken. Hoe kun je dit beter doen, dan door samen te werken met een partij, die al jaren lang locaal actief is".

Yarden & Langkamp Uitvaartzorg Rijssen- Winterswijk start vanaf 1 oktober 2012 in de gemeenten Rijssen-Holten, Lochum, Oost Gelre, Berkelland en Winterswijk.

Yarden Franchise is een snel groeiende full-service organisatie voor zelfstandige ondernemers en onderdeel van Yarden Uitvaartzorg. Yarden Franchise zal de komende jaren groeien naar 31 franchisenemers - voor een compleet landelijke dekking.

Voor meer informatie www.yarden-franchise.nl .

Yarden is een jonge uitvaartorganisatie, die uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden telt bijna 1 miljoen leden. De ambitie van Yarden is helder, dé uitvaartorganisatie van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het vaste uitgangspunt. Niet voor niets is het motto van Yarden 'Iedere uitvaart uniek'. Door uitvaartwensen centraal te stellen wil Yarden dat mensen zich bewust worden van hun wensen - en dat ze deze gaan vastleggen. Yarden begrijpt dat. Immers hierdoor kan een uitvaart worden uitgevoerd zoals de klant dat wil. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor hun nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een uitvaart een unieke en bij de overledene passende gebeurtenis dient te zijn zodat dit een positieve bijdrage levert aan de rouwverwerking.