Woorden om uitvaartwensen te beschrijven. Woorden om het medeleven te betuigen. Woorden die uitdrukking geven aan een gevoel. Gesproken, gezongen of geschreven woorden zijn belangrijk rond afscheid en gedenken. Woorden zorgen voor duidelijkheid en kunnen nabestaanden steun geven.
De deelnemers van Uitgelicht beantwoorden vragen, geven informatie en denken mee over de invulling van een afscheid. Hoe het woord in dichtvorm hierin een rol kan spelen, wordt gedemonstreerd door Willem van Dijk. Hij opent de infomarkt om 11.00 uur met een passend gedicht. Daarna zal uitvaartzangeres Margriet Kleefstra de bezoekers meenemen in de emotie van het gezongen woord. Ieder uur brengt zij klassieke en/of geestelijke liederen ten gehore.

Verder wordt aan deze infomarkt medewerking verleend door Uitvaartverzorging Piëta, Notariaat Kremer en Edelsmederij Jessica Veldhuizen die onder andere de verschillende mogelijkheden op het gebied van herinneringssieraden toont; bijvoorbeeld sieraden met een ingegraveerde tekst. Ook in urnen kunnen teksten worden verwerkt. Luci Colstee van Urn Nabij presenteert enkele unieke gedenkmonumenten en Fotografe Buny Gielbert laat zien dat beelden soms net zo sterk spreken als woorden. Verder zijn er troostkaarten en boeken van de Elburger Boekhandel, Corine van Middelkoop geeft informatie over de symboliek van bloemen en Kade 18 denkt mee over het samenzijn voor en na een uitvaart. Tot slot geeft Liane Wolfert uitleg over Open je Hart, waarmee nabestaanden een helpende hand krijgen aangereikt om samen met anderen de draad weer op te pakken.

Uitgelicht wordt gehouden op zaterdag 6 oktober van 11.00 tot 15.00 uur op de bovenverdieping van Restaurant Kade 18, te vinden aan de Havenkade in Elburg. De entree is vrij.