Afscheidshuis Brokking en Blokslag

Officiële opening en Open Dag Afscheidshuis
Brokking & Bokslag uitvaartbegeleiding

Zaterdag 15 september wordt het Afscheidshuis van Brokking & Bokslag uitvaartbegeleiding aan de Herenweg 92, Heemstede officieel geopend door mw. C. Kuiper, wethouder van Heemstede.
Dit zal rond 12.30 uur plaatsvinden. Van 12.00 tot 17.00 uur is er Open Dag.
De deuren van ons Afscheidshuis staan voor u open.

Wat kunt u verwachten, wat is er te zien?
Vanaf 13.00 uur kunt u in de afscheidskamers, de tuinkamer, de ontmoetingskamer en buiten kennismaken met bijzondere producten en diensten. Zo zijn er o.a. musici die u laten horen wat zij bij een uitvaart kunnen betekenen. Korte workshops met Klankschalen bieden u een moment van stilte. Er zijn bijzondere grafmonumenten. Een urnenmaakster laat zien wat zij kan maken in samenspraak met nabestaanden. Er worden drijvende urnen en gedenkkastjes getoond. U kunt kennismaken met rouwbegeleiders. We laten diverse vormen van vervoer zien zoals de loopkoets, uitvaartbus, onze eigen Renault Goelette, de fietsaanhanger, e.d.
Een fotografe en videomaker laten hun werk zien.
Kisten worden getoond en wades, waarbij de vraag 'Hoe wikkel je iemand in een wade?' beantwoord zal worden. Hoe voelt het om een kist te dragen? Herinneringsobjecten, zoals kralen, waxinelichthouders waarin as is verwerkt, kunt u zien.

Ook kinderen zijn welkom. Voor hen is er een speciale hoek.

Iedereen krijgt een klein aandenken mee bij haar of zijn vertrek.