Nuvema heeft dit record met 107 rouwauto's ruimschoots overtroffen en verdient daarmee een plek in het Guinness Book of World Records. Onder de deelnemers waren onder andere een prachtige replica van de Engelse begrafenisauto van Lady Di, de statige rouwauto van Coen Moulijn, een prachtige roze Chevrolet Caprice-rouwauto en een originele begrafenisaanhanger uit 1958 van het merk Pfefferkorn.


nuvema autorit"Met de Nuvema Rouwauto Rit wilden wij het fenomeen rouwvervoer in de schijnwerpers zetten", zegt Emile de Jong, adjunct-directeur van Nuvema. "Dat is goed gelukt. Wij zijn natuurlijk blij dat we dit record hebben behaald en dat er zoveel enthousiasme is getoond vanuit het publiek en de branche. Maar bovenal wilden we Nederlanders inspireren en laten zien wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is op het gebied van rouwvervoer. Daar waar het vroeger vooral draaide om het aantal volgauto's, zien we dat tegenwoordig een steeds belangrijker rol is weggelegd voor de rouwauto."

"Voor de uitvaartverzorger is de begrafenisauto ook zijn of haar gezicht naar buiten. Uitvaartverzorgers besteden veel zorg aan hun auto's en merken steeds meer dat hun klanten bij een uitvaart bewust kiezen voor een bepaald type rouwauto. Zij zoeken dan aansluiting bij de levensstijl van de overledene. Het organiseren van deze recordpoging is een passende manier gebleken om de professionaliteit en betrokkenheid van onze branche voor het voetlicht te brengen en de diversiteit van rouwauto's te tonen aan een breed publiek", aldus de Jong.

Een sfeerimpressie van de recordpoging en foto's van de deelnemende rouwauto's zijn te zien op www.nuvema.nl/rouwautorit