Vanaf 21.30 uur zijn de mensen welkom op de begraafplaats in Almere Haven om te luisteren naar de klanken van de Doedelzakspeler terwijl ze de Naam van hun overleden geliefde met een veer in de wind kunnen laten schrijven. Ook wordt koffie of thee aangeboden met een Lichtpuntje.

Om 22.00 uur gaan de deuren van de aula open waar het open podium Levenskunst zal plaatsvinden. Op deze plek krijgt iedereen die dat wil de gelegenheid zijn of haar overledene(n) kenbaar te maken. Dit kan door het zingen van een lied, het voordragen van een gedicht, een korte PowerPoint-presentatie, het vertellen van een anekdote, al dan niet naar aanleiding van een meegebracht voorwerp of wat iemand dan ook maar bedenkt, leder op een eigen manier en er van uitgaande dat het respectvol is naar de overledene(n) en de andere bezoekers. U bent welkom om hier gebruik van te maken. Als u ergens over twijfelt, neem dan gerust contact met ons op.

In de pauze is er gelegenheid om briefjes met een zelfgeschreven tekst in de vuurkorf te doen zodat de boodschap symbolisch als een Rooksignaal naar de hemel opkringelt en men kan weer Namen in de wind laten schrijven. Ook kan er een sterretje aangestoken worden om een Denkmomentje te creëren, bijvoorbeeld bij de Zielsvlaggen. Op deze vlaggetjes staan afbeeldingen van overleden personen. Door het materiaal zijn deze personen zowel zichtbaar als transparant, ledereen die een of meerdere vlaggetje heeft, kan die meenemen en deze worden dan tussen de bomen gehangen zodat een lijn van Schakels met het Verleden ontstaat. Of men is aanwezig zonder actief mee te doen om zo buiten en/of binnen een unieke ervaring te beleven op deze bijzondere avond.

Wilt u tijdens het open podium Levenskunst iets laten zien of horen waar techniek bij nodig is, dan kunt u om 18.00 uur in de aula op de begraafplaats in Almere Haven langskomen om uw beeld- of geluidsdrager te laten testen. Dit voorkomt teleurstelling op de avond zelf.

Om 17.00 uur komen vrijwilligers om op de begraafplaats de 1.500 kaarsen aan te steken. Voor het opruimen van de kaarsen na afloop kunnen we ook hulp gebruiken. Wilt u hier ook aan meedoen of meer informatie ontvangen dan kan dat bij:

Mary Fontaine: tel. 036 5318300/Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
• Natasja van Kampen: tel. 036 5357200/ Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.nachtvandeziel.eu

Een Zielsvlag (A4-formaat) is te bestellen bij Coso vlaggen. Prijs per stuk: € 17,50 via een eenmalige machtiging. Levertijd 5 werkdagen. Mail het bestand met de gewenste foto naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.