Dit record werd gevestigd in Michigan, Verenigde Staten. Nuvema heeft als doel om dit record ruimschoots te overtreffen en richt zich op ten minste honderd begrafenisauto's. De uitvaartverzekeraar heeft alle driehonderd uitvaartverzorgers die met het bedrijf samenwerken, uitgenodigd om deel te nemen aan de Nuvema Rouwauto Rit. Op dit moment zijn er al 79 aanmeldingen met onder andere de prachtige Engelse begrafenisauto van Lady Di, de statige rouwauto van Coen Moulijn, een prachtige roze Chevrolet Caprice-rouwauto, maar ook een originele begrafenisaanhanger uit 1958 van het merk Pfefferkorn zal meerijden.
"Met de Nuvema Rouwauto Rit willen wij het fenomeen rouwvervoer in de schijnwerpers zetten", zegt Emile de Jong, adjunct-directeur van Nuvema. "Voor de uitvaartverzorger is de begrafenisauto zijn of haar gezicht naar buiten. Uitvaartverzorgers besteden veel zorg aan hun auto's en merken steeds meer dat hun klanten bij een uitvaart bewust kiezen voor een bepaald type rouwauto. Zij zoeken dan aansluiting bij de levensstijl van de overledene. Dat alles is voor Nuvema Uitvaartverzekering voldoende aanleiding om in augustus deze recordpoging te organiseren. Het is een ideale manier om de professionaliteit en betrokkenheid van onze branche voor het voetlicht te brengen. Daarnaast bieden we de deelnemende uitvaartverzorgers de mogelijkheid om eens informeel met elkaar te netwerken."

rouwauto nuvema
De Nuvema Rouwauto Rit vindt plaats in aanwezigheid van officials van Guinness World Records. De deelnemers aan de recordpoging melden zich op donderdag 30 augustus 2012 om 15.00 uur in Baarn. De route van circa zes kilometer loopt door de bossen van Baarn en de Lage Vuursche. Meer informatie en alle deelnemers zijn te vinden op de website van Nuvema: http://www.nuvema.nl/rouwautorit

Over Nuvema
Sinds 1949 is Nuvema Uitvaartverzekering actief als uitvaartverzekeraar in geheel Nederland. Met een persoonlijke aanpak worden de uitvaartwensen van de klant in kaart gebracht. Deze vormen de basis voor een op maat gemaakte uitvaartverzekering. Zo zorgt Nuvema voor een goede financiële afwikkeling van de uitvaart voor haar ruim driehonderdduizend klanten.

.