Drie decennia internationale ervaring
Van der Heden I.R.U. is sinds 1979 een begrip in het wereldwijde rouwvervoer. De kennis en kunde van de repatriëringsexpert op het gebied van balseming en thanatopraxie is nu specifiek vertaald naar een unieke service voor uitvaartondernemers. Zij kunnen deze complexe diensten aanbieden via Van der Heden.

Volledige verzorging
De balseming en thanatopraxie van Van der Heden is gestoeld op de opleiding en normen van het toonaangevende British Institute of Embalmers. De behandelingen kunnen uitgevoerd worden op een externe locatie - zoals een mortuarium - in centra van uitvaartondernemingen of in de nieuwe verzorgingsruimte van Van der Heden in Hilversum. Hierbij kan Van der Heden uiteraard zorgdragen voor het geconditioneerd en gekoeld vervoer van de overledene, eventueel gecombineerd met het overbrengen of repatriëren.

Ethisch en esthetisch
De uitgangspunten voor Balthasar zijn: wat is zinvol, wenselijk, mogelijk en reëel. De balseming of thanatopraxie en de complete verzorging wordt dan ook vooraf nauwgezet besproken. Ook eventueel nabalsemen, aanvullende verzorging van het kapsel, de teint en make-up wordt afgestemd. Het Van der Heden team is daarnaast toegerust om reconstructies uit te voeren.

Meer informatie op de nieuwe website: www.vdh-balthasar.nl