Persbericht

Einde oefening

De boodschap van de rouwadvertentie

auteur: Barend Weegink, predikant te Katwijk

Unieke en veelkleurige verzameling van overlijdensadvertenties die laat zien hoe wij herinnerd willen worden. Ook een heel mooi geschenkboek.

In een overlijdensadvertentie van een tachtigjarige wordt nog verwezen naar de functie die hij ooit bekleedde. De beroepsuitoefening heeft een creatieve invloed tot op de laatste snik. Werk wordt verbonden met identiteit: met wie je bent, wat je gave is en hoe anderen naar jou en jouw rol hebben gekeken. Dat is één van de bevindingen uit dit boek met een opvallende selectie van teksten uit rouwadvertenties over een periode van zo’n vijftien jaar.
Maar niet alleen het werkende leven vindt zijn weerklank in overlijdensberichten. Ook karaktereigenschappen worden verwerkt, of hoe men bij leven tegen de dood aankeek. Wat laten Nederlanders na aan geestelijk bezinksel? Hoe willen zij herinnerd worden, of hoe willen hun naasten dat de overledene voortleeft in de herinnering? Het is niet allemaal even verwachtingsvol wat de overlijdensadvertentie biedt. De lezer van deze annonces krijgt allerlei signalen, aanwijzingen, wensen en vaststellingen aangereikt. In hun verscheidenheid geven ze een boeiend beeld van hoe wij in Nederland aan het einde van een leven de balans opmaken.

prijs:                 € 12,90
ISBN:                978 90 211 4172 5
omvang:           112 pagina's
uitvoering:        paperback