Rebox Leger des Heils Yarden

Samenwerking Yarden en Leger des Heils groot succes
Kleding overledene krijgt tweede leven
De kleding inzamelingsactie van uitvaartorganisatie Yarden voor Leger des Heils (afdeling RESHARE) is een groot succes. In de eerste zes maanden van dit jaar is via inzamelboxen, die bij alle uitvaartcentra en crematoria van Yarden staan opgesteld, al 1.250 kilo aan kleding opgehaald. Ter vergelijking: vorig jaar, toen de samenwerking van start ging, werd er in totaal 1.500 kilo kleding ingezameld.


RespectrumStart dienstverlening Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân op 15 augustus a.s.

Het nieuwe Crematorium en Uitvaartcentrum Noordoost Fryslân start dinsdag 15 augustus a.s. met haar dienstverlening. ‘Daarmee ronden we een intensief half jaar van bouwen, verbouwen en voorbereiden af’, aldus manager Linda van der Deen. ‘We gaan nu daadwerkelijk inhoud en betekenis geven aan wat we noemen een klantwaardig afscheid.’


telefoonUitvaartcentra in Utrecht telefonisch het best bereikbaar
Wanneer iemand een naaste verliest moet diegene ondanks het verdriet vaak nog veel regelen voor het afscheid. Het is dan fijn als dit zo snel en soepel mogelijk verloopt. Een uitvaartcentrum kan nabestaanden helpen met het verzorgen van de uitvaart.


csm De Kist 2017 Kefah Allush fotograaf Ineke Oostveen 6 9d52d4db35Jörgen Raymann, Marianne Zwagerman, Wim Helsen en Hugo Borst in nieuw seizoen ‘De Kist’
De Kist, vanaf zondag 3 september, 23.45 uur, NPO 2

In het EO-programma ‘De Kist’ ontmoet Kefah Allush bekende Nederlanders en gaat met hen in gesprek over het leven en de dood. Dit najaar ontmoet Kefah Allush onder andere Jörgen Raymann, Marianne Zwagerman, Wim Helsen en Hugo Borst. Welke verwachtingen hebben zij rondom ‘de dood’ en wat zijn de kruispunten in hun leven?


taxusYarden zamelt taxussnoeisel in voor kankerbestrijding
Snoeisel is belangrijke grondstof voor chemotherapie
Deze week start Yarden Uitvaartorganisatie -in samenwerking met hoveniersbedrijf GroenTotaal A. de Boer- weer met de inzameling van taxussnoeisel om te helpen bij de strijd tegen kanker. De eenjarige uitlopers van de taxus bevatten baccatine, een belangrijke grondstof voor chemotherapie die vaak wordt gebruikt bij de behandeling van kanker.